ASOCIATII PACIENTI

Lista organizatiilor si asociatiilor de pacienti din Romania, inclusiv detalii de contact.
read_btn
HOUSTON NPA

Cine suntem

Houston NPA este o companie creatoare de strategii de comunicare, in principal pe domeniul medical, in special catre publicul larg. Punand in centrul informarii medicale publicul larg, considerand ca persoana cea mai interesata de starea de sanatate proprie este omul de rand care are o anumita afectiune sau care vrea sa-si protejeze sanatatea, Houston a initiat in acest an si conferintele de informare,”Intalnirile SaFrIna “, evenimente ce se desfasoara in toata tara
read_btn
PARTENERII NOSTRI

Invitatie deschisa

Ne bazam pe parteneriatele cu toti cei care isi doresc sa sprijine o actiune ce are ca finalitate gruparea persoanelor cu diferite afectiuni pentru a facilita comunicarea direscta inspre si dinspre acestea. Va solicitam sprijinul in ceea ce priveste aceasta campanie.
read_btn

ORGANIZATORI EVENIMENTEVENIMENT

Asociatiile de pacienti din Romania consulta sistemul de sanatate la
Forumul National al Asociatiilor de Pacienti din 5-7 martie

Asociatiile de pacienti din Romania se reunesc intre 5-7 martie la Bucuresti in cadrul Forumului National al Asociatiilor de Pacienti din Romania. Forumul este organizat de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (C.O.P.A.C.), singura organizatie nationala ce reuneste 5 federatii ale asociatiilor de pacienti si 3 asociatii nationale de pacienti, in parteneriat cu Colegiul Medicilor din Romania, iar compania Houston este coordonatorul evenimentului. Forumul va reuni peste 400 de membrii ai federatiilor si asociatiilor de pacienti si va gazdui prezentari „in plen” pe teme de interes pentru orice pacient din Romania si sesiuni de lucru si dezbateri pe diverse patologii in partea a doua a zilelor evenimentului.

Scopul principal al Forumului este de a-i aduce impreuna pe membrii asociatiilor de pacienti pentru a purta un dialog intr-un cadru adecvat si a pune bazele unui schimb real de experienta intre asociatii. Forumul isi propune sa informeze autoritatile, personalul medico-sanitar si intreaga societate despre activitatea asociatiilor de pacienti si sa sublinieze importanta existentei unor astfel de organisme care lupta pentru promovarea si apararea drepturilor pacientilor in sistemul romanesc de sanatate. C.O.P.A.C. spera ca in urma acestui eveniment, asociatiile de pacienti sa fie recunoscute ca find o parte importanta a sistemului.

Printre temele generale ale Forumului se regasesc: rolul si importanta asociatiilor de pacienti, drepturile si obligatiile pacientului in context national si european, implementarea sistemului de sanatate centrat pe pacient, malpraxisul si legislatia in domeniul medical, traseul unui medicament pana la pacient, diferenta intre un medicament cu prescriptie medicala si unul fara, medicamente compensate si gratuite, serviciile paraclinice si analizele de laborator, clinici si spitale destinate unor tratamente speciale, programe nationale de tratament si screening, intocmirea dosarului de tratament, asigurarile de sanatate, protocoale pentru tratament in afara tarii, drepturile pacientilor cu dureri etc.

In cadrul Forumului se va aborda problematica implicarii pacientilor in proiecte si initiative dedicate sau relationate cu domeniul sanatatii, dar si in politici de sanatate la nivel national si regional cu sustinerea Colegiului Medicilor din Romania. Implicarea pacientului se refera la participarea activa a acestuia in procesul de decizie, luandu-se in considerare experienta lor relevanta ca pacienti.

Sesiunile de lucru vor fi organizate in partea a doua a zilei, pe toata perioada evenimentului, iar temele sunt reprezentate de afectiuni precum: osteoporoza, diabet, hepatita, cancer, hemofilie, etc.

Am decis organizarea acestui Forum pentru a gasi impreuna solutiile implementarii unui sistem public de sanatate centrat pe pacient, asa cum se intampla in toate tarile civilizate, pentru a avea un dialog real si constructiv cu decidentii din sanatate, pentru a ne exprima direct votul si pentru a obtine o finantare corecta si transparenta a sistemului. Asa cum este normal si firesc, initiativa de a organiza un eveniment care va reuni majoritatea asociatiilor de pacienti din Romania apartine Coalitiei Organizatiilor de Pacienti cu Afectiuni Cronice” a declarat Cezar Irimia, presedinte C.O.P.A.C., organizatia initiatoare a evenimentului.

Forumul National al Asociatiilor de Pacienti din perioada 5-7 martie face parte din cel mai important si amplu proiect de sustinere al tuturor pacientilor si al asociatiilor de pacienti existente in Romania, impreuna cu publicatia “Ghidul Pacientului Roman” lansata in aprilie 2010 de catre Houston NPA si campania nationala “Inscrie-te in Asociatia de Pacienti” care are ca obiectiv promovarea asociatiilor de pacienti active din Romania, dar si incurajarea inscrierii de membrii noi in astfel de organizatii si structuri.

Pentru orice alte detalii legate de eveniment, va rugam contactati compania Houston NPA, coordonatorul Forumului. Persoana de contact: Simona Oprea, PR Manager simona.oprea@houston.ro ; 0733.076.381.